#kaikillehyvä

Mihin tulevaisuudessa tarvitsemme koulua?

Ajatuksia: Kouluja ravisuttaa tällä hetkellä suuret muutokset. Globalisaatio ja digitalisaatio, jotka eivät ole vain suuria sanoja, osuvat myös meidän Porvoon kouluihimme. Elämme maailmassa, jossa kaikki tieto on meidän käytettävissämme tietoverkkojen ja sosiaalisen median kautta. Maailmassa, jossa vain harva koululainen enää osaa tai pystyy vastaamaan kysymykseen, mikä minusta tulee isona. Voimme siis kysyä, mihin tulevaisuudessa tarvitsemme koulua.

Itse uskon, että tässä maailmassa tarvitsemme koulua enemmän kuin koskaan, koska koulu ei ole vain uuden tiedon oppimista varten. Koulu on tunnetta, sosiaalisia suhteita, itsestään oppimista, osaamista, tietoa ja taitoa. Juuri näitä taitoja tarvitaan, jotta suomalaiset pärjäisivät tulevaisuudessakin globaaleilla markkinoilla. Siksi meidän on uskallettava katsoa koulujen tulevaisuutta aivan uusin silmin. Tarvitsemme ennakkoluulotonta ajattelua opetussisältöihin, uusia tapoja opettaa sekä lisää koulutusta opettajille. Ennen kaikkea tarvitsemme lisää tunteja tuntikehykseen! Siksi meidän tulee siirtyä nopeasti koulujen seiniä koskevasta keskustelusta eteenpäin mm. löytämällä sisäilmakysymyksiin pikaisia ratkaisuja.

Tulevaisuus tulee vaatimaan meiltä uutta osaamista ja uusia taitoja. Siksi koulujen tulee muuttua. Rahaa on vähän  ja meidän pitää valita mihin sitä käytämme. Sanotaan, että tulevaisuus syntyy aikomuksista. Minä aion tehdä kaikkeni, että tulevaisuudessa meillä Porvoossa on maailman parhaat koulut.

Nea Hjelt nro 60

 

Kommentit

  1. Täyttä asiaa. Koulun merkitys on muuttunut. Tiedon jakajasta nuorten kehittäjäksi.

Kommentointi on suljettu.